Enerjisa Enerji, elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri iş kollarında Türkiye’nin lider elektrik şirketi olarak faaliyet göstermektedir.
Enerjisa Enerji, elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri iş kollarında Türkiye’nin lider elektrik şirketi olarak faaliyet göstermektedir. Şirket 11 bini aşkın çalışanı ile birlikte, 3 faaliyet bölgesinde yer alan 14 ilde 22,1 milyon nüfusa ulaşmakta, 10,6 milyon müşteriye hizmet vermektedir.
1996 yılında kurulan Enerjisa Enerji; şebeke yatırımlarıyla, yenilikçi ve farklılaşmış uygulamalarıyla, müşterilerine ve sektöre yönelik verimlilik ve teknoloji odaklı iş modelleriyle ve rekabetçi stratejileriyle Türkiye’nin gelişmekte olan elektrik pazarının lider oyuncularından biridir.
Enerjisa Enerji uzun vadeli stratejilerini sürdürülebilir bir yaklaşımla oluşturmaktadır. Şirket dağıtım bölgelerinde yüksek kalite standartlarındaki şebekesini genişletmeye ve perakende operasyonlarını tüm ülkeye yaymaya devam ederek kârlı bir büyüme sağlamayı ve hissedarları için değer yaratmayı hedeflemektedir.
Enerjisa Enerji müşterileri için sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlere önem vermektedir. Bu kapsamda Şirket; “İşimin Enerjisi” çatısı altında güneş enerji santrali kurulum hizmetleri, enerji verimliliği uygulamaları, kojenerasyon/ trijenerasyon uygulamaları, elektrikli araç şarj istasyonu yönetimi ve yeşil enerji sertifikasyonu gibi birçok çevre dostu ve sürdürülebilir enerji çözümünü müşterilerine sunmaktadır.
8 Şubat 2018 tarihi itibarıyla Türkiye’nin en büyük özel sektör halka arzıyla Enerjisa Enerji hisselerinin %20’si halka açılmış ve Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştır. Enerjisa Enerji, talep toplama sürecinde yüksek yatırımcı ilgisi görerek toplamda 4,8 kat talep ile karşılaşmıştır. Enerjisa Enerji, Haziran 2018’de FTSE All-World Endeksi’ne, Kasım 2018’de ise MSCI Global Small Cap Endeksi’ne dahil olmuştur.
Enerjisa Enerji 2018’deki başarılı halka arzı takiben, kurumsal sürdürülebilirlik konusuna odaklanarak, uzun vadeli değer yaratmak amacı ile ekonomik, çevresel ve sosyal faktörler ile ilgili stratejik ve bütünsel bir yaklaşım geliştirmeyi hedeflemiştir. Bu çerçevede Enerjisa Enerji, 2019 yılında dünyanın en büyük gönüllü kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacısı olmuştur. Ayrıca Şirket, yüksek etik standartlara bağlı kalma kararlılığını göstermek için Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün (Transparency International) ilkelerine uyum taahhüdünde bulunmuştur.
Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 2023 yılında 100 üzerinden 96,32’ye (10 üzerinden 9,63) yükselen Enerjisa Enerji, en yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip kuruluşlardan biri olarak BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’ndeki yerini korumuştur. Şirket, 2019 yılından bu yana Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik alanında en iyi performans gösteren şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde de yer almaktadır.
Enerjisa Enerji uzun vadeli stratejilerini sürdürülebilir ve bütünsel bir yaklaşımla oluşturmakta ve Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) faktörlerini stratejisine entegre etmektedir. Şirket, kurumsal yönetişim yapısı ile şeffaf, etik ve ilkeli bir kuruluş olarak var olmaya, bu çerçevede de ÇSY verilerinin raporlamasına önem vermektedir. 2021 yılında ilk kez önemli ÇSY göstergeleri için bağımsız denetim görüşü alınmıştır. 2021 yılında CDP İklim Değişikliği ve Su Güvenliği skorlarını B’ye yükselten Enerjisa Enerji, yine aynı şekilde birçok endeks ve değerleme kuruluşu tarafından yapılan değerlendirmelerde ÇSY performansını artırmaya devam etmiştir.